[Подкаст] Што е муабетот со ребалансот на Буџетот?

Владата го усвои ребалансот на Буџетот за 2019 година. Во следниот период овој документ ќе се најде во собранието и сигурно ќе слушате и читате дискусии за тоа зошто се кратат буџетите на едни, а се зголемуваат на некој други министерства и институции?

Овој поткаст Што е муабетот со… ни е посветен на ребалансот на Буџетот. За тоа што значат сите тие бројки и ставки од овој важен документ разговаравме со Бранимир Јовановиќ, професор по економија и поранешен советник во Министерството за финансии.

Даниел Евросимоски