[Подкаст] Што е муабетот со младинската картичка?

Започна имплементацијата на проектот „Европска младинска картичка“, со кој се најавуваат голем број поволности, попусти и придобивки за младите на возраст од 15 до 29 години од Северна Македонија.

Како ќе може да се аплицира за младинската картичка? Кои се придобивките? На кој начин ќе се користи картичката во земјава и во странство?

На овие прашања во оваа епизода на „Што е Муабетот Со…“, разговараме со Ѓорѓи Тасев, посебен советник за млади и спорт во кабинетот на Премиерот.