[Подкаст] Што е муабетот со изборот на лектири?

Најновиот избор на лектири за учениците покрена дебата за тоа какви книги читаат тие, колку тие се соодветни за нивната возраст и дали се разбирливи за нив. На прашањата зошто е важно одредена книга да се учи во трето, а не во четврто одделение и како да се привлече вниманието на генерацијата израсната со паметни телефони, разговаравме со Лени Фрчкоска, магистер по општа и компаративна книжевност.