Пет филма на млади македонски автори на фестивал во Истанбул

Пет филма на млади македонски автори на фестивал во Истанбул Пет македонски филма ќе бидат прикажани на годинешното издание на Меѓународниот фестивал на краткометражни филмови за млади – ТИСФЕСТ (Teen International Shorts Festival), кој почна вчера, а ќе трае до 9 февруари во Истанбул, Турција.

На фестивалот ќе се прикажат околу 200 краткометражни, документарни и играни  филмови, а од Македонија ќе се прикажат краткометражните филмови на Игор Алексов,  Марко Ѓоковиќ, Саша Станишиќ, Елизабета Конеска и на Стефан Сидовски.

Учесниците и посетителите на фестивалот исто така ќе можат да учествуваат на предавања на еминентни пофесионалци од областа на филмската индустрија, каде младите филмаџии ќе имаат можност да дискутираат и да ги споделат своите мислења и искуства.

Извор: mkd.mk