Oтворање на годишната изложба на ДЛУМ

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Националната галерија на Македонија-Објект Мала Станица, го најавија отворањето на „Годишна изложба“ на ДЛУМ ( Друштвото на писатели на Македонија) . Таа ќе се оддржи во петок, на 4 декември, со почеток во 20:00 часот.

Традиционалната изложбата се организира по 62 пат, а на неа ќе бидат претставени дела на 70 автори-членови на Друштвото.

Уметничкиот Совет на ДЛУМ по повод ревијалната „Годишна изложба“ на отворањето ќе додели признанија од областа на ликовната уметност, од кои најзначајни се наградите „Нерешки мајстори“ за сликарство  и скулптура.