O2 Иницијатива: Се пали на отворено пред Собрание, се шири црн чад и смрдеа и никој не рагира

„Никогаш нема од нас да биде држава за почит со ваков однос. Се пали на отворено пред Собрание на Република Македонија, во импровизирано ќумбе од буре, црниот чад и смрдеа од горена пластика се шири и никој не рагира“, стои во реакцијата на 02 Иницијатива.

Еко-активистите прашуваат дали постојат служби во Собрание на Република Македонија за обезбедување?

„Постои ли еден пратеник што е на работа во 8.30 часот и не го видел ова? И никој не реагира? Немаат публика или спремен говор колку се загрижени за загадувањето, па не можат да излезат да им објаснат на луѓево дека НЕ СМЕАТ, дека е забрането со закон, дека е штетно пред се за нив!“, реагираат од О2 Иницијатива.

И сето ова, велат од иницијативата, е на 100 метра од градска болница, Универзитетска клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“-Скопје, во центар на метрополата што конкурира за Зелена престолнина.

„На реакцијата дали знаат дека е забрането, одговорот е: Па полиција гледа и ништо. И затоа ни се случува ова, фрази, семинари, трибини, говори, програми а на терен и во суштински НИШТО“, соопштуваат од О2 Иницијатива, објавувајќи видео и повикувајќи ги МВР, Град Скопје и Инспекторат за реакција.