Новогодишна изложба на учениците од „Лазар Личеноски“

Вечерва (29 декември) ќе се отвори традиционалната новогодишната изложба на дела од учениците на Државното средно училиште за ликовна уметност и дизајн „Лазар Личеноски“ од Скопје.

На изложбата ќе бидат претставени досегашните остварувања на учениците и ќе бидат застапени сите оддели кои се изучуваат во средното уметничко училиште.

Отворањето на изложбата е најавено во 19.30 часот