Неформална средба за споделување совети и информации со матурантите кои сакаат да студираат во странство

Поранешни ученици од скопската гимназија „Орце Николов“ самоиницијативно решија да организираат средба со своите врсници, на која преку неформален муабет ќе споделат информации и совети за студирање во странство.

На средбата ќе се зборува за начинот на аплицирање, можностите што ги нуди образованието во странство како и потребните квалификации.

Тие се решиле да го организираат овој настан, бидејќи како што велат се случува да нема кој да ги информира средношколците, или да им помогне при аплицирањето и да ги води во вистинските насоки.

„Матуранти кои неодамна го поминаа овој процес и ги примија на едни од најдобрите светски факултети, се тука да ги споделат своите искуства и сите потребни информации и прашања кои ги имате“, стои во поканата за настанот.

Средбата ја организираат поранешните ученици од оваа гимназија Јаков Павловиќ, Мелпомение Гуиссоуегоу, Леон Ристов, Александар Пенчиќ и Ања Коцевска.

За учество потребно е да се пополни следниот формулар.

На средбата се повикани сите ученици, како и нивните родители. Настанот ќе се одржи во сабота (24 јуни) од 12 часот.