Лутовски – Проблеми многу, ама екстерното ја прелеа чашата

Екстерното тестирање за жал не е единствениот проблем на студентите и ние немаме некоја култура на протестирање. Но, ете, екстерното тестирање беше некоја точка на вриење за некоја плодна студентска мобилизација, вели Дејан Лутовски од студентската неформална организација „Студентски пленум“ во неделното интервју за Радио Слободна Европа.

Лутовски - Проблеми многу, ама екстерното ја прелеа чашата

Според него, воопшто не значи дека доколку се заврши целиот проблем со екстерното тестирање, студентската иницијатива и активизам ќе престане, туку по студентскиот марш имаат плодна почва во иднина да постават многу други прашања важни за високото образование.

Во продолжение, погледнете го целото интервју на РСЕ со студентот Дејан Лутовски.

Извор: РСЕ