Лезбејките ви посакуваат пријатен ден!

Утрово движењето „ЛезФем“ на повеќе локации низ Скопје постави транспаренти, преку кои им посакаа пријатен ден на минувачите од лезбејките. На излезите од Скопје ги испратија посакувајќи им пријатен пат, додека на влез на Скопје им посакаа добредојде.

Акцијата предизвика различни реакции, па на социјалните мрежи и низ порталите веќе се пишува и објавува слики од транспарентите. Повеќе фотографии се достапни на Фејсбук страницата на „Лезфем“.

Лезбејките ви посакуваат пријатен ден!

564200_582937055063964_308826525_n

563105_582937105063959_76512541_n