Кулитерација

Кулитерација

„Кулитерација“ е емисија од едукативен и информативен карактер посветена на литературата, културата, поетски манифестации и конкурси, рециталии, поезија, проза и сè друго што ќе ви падне на памет кога ќе помислите на „пишан збор“. Оваа емисија се емитува секој втор четврток во 18:30 часот, и е предводена од авторките на блогот „Крајбрежје на два спротивни света“, Викторија и Наталија.

 

 

ЕПИЗОДА 8

Финалната епизода од премиерната сезона на Кулитерација достапна за слушање. Одлично сработена прва сезона со тимот на Кулитерација, нивните содржини ќе може да ги следите од септември, до тогаш уживајте во нивните репризи и во нашите радио содржини…

 

ЕПИЗОДА 7

Седмата епизода достапна за слушање. Девојките од блогот „Крајбрежје на два спортивни света“ ве воведуваат во светот на книгите, литературата и културата.

 

ЕПИЗОДА 6

Најнова епизода 6-та по ред од премиерната сезона на Радио МОФ од серијалот Кулитерација.

 

ЕПИЗОДА 5

Пристигна и петтата епизода на кулитерација, гостин ни е Денис Бојаров. Уживајте!!

 

ЕПИЗОДА 4

Четвртото поглавје“ од Кулитерација во нашето студио. Слушнете што имаат да споделат со вас нашите водителки заедно со гостинката Марија Прличкова-Маци.

 

ЕПИЗОДА 3

Кулитерација со својата трета епизода од првата сезона донесе многу интересни факти за литературата. Стиснете плеј и уживајте!!

 

ЕПИЗОДА 2

Втората епизода од првата сезона на новата радио емисија предводена од Викторија и Наталија, а посветена на поезијата и нејзиното значење е спремна за слушање.

 

ЕПИЗОДА 1

Нешто ново кај нас во Радио. Кулитерација, емисија посветена на литературата, културата, поетски манифестации и конкурси, рециталии, поезија, проза и сè друго поврзано со книжевниот свет. Емисијата ја водат Викторија и Наталија од фејзбук влогот „Крајбрежје на два спротивни света“ посветен на литература и култура како и за љубителите на пишаниот збор.