Конкурс за филмови снимени со мобилни телефони на тема „Скопје“

Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација „Македонија презент“ и издавачката куќа „Феникс“ од Скопје распишаа конкурс за филмови снимени со мобилен телефон на тема „Скопје“.

Конкурсот ќе биде отворен до 7 ноември годинава, а снимените филмови треба да се достават на ЦД или USB во издавачката куќа „Феникс“, во близина на Универзалната сала во Скопје.

Може да учествуваат сите заинтересирани, без разлика на возраста со неограничен број свои филмови. Времето на филкмовите не е ограничено.

Најдобрите филмови ќе бидат наградени и прикажани на претстојниот Филмски фестивал „Скрипт фест“, што ќе се одржи од 10 до 12 ноември во Скопје.