Концерт на Едо Маајка утре во МКЦ

Во Младинскиот културен центар утре (4 мај) од 21 часот ќе се одржи концерт на босанскиот рапер, продуцент и текстописец Едо Маајка, кој ќе настапи заедно со бенд.

Популарноста на Един Осмиќ попознат по неговото сценско име Едо Маајка, ја  донесe неговата група – Дисциплинска комисија.

Уметници кои имаат влијание врз него: Rambo Amadeus, TBF, Safet Isović, Miladin Šobić, Azra, Zabranjeno Pušenje, Disciplina Kičme, Atomsko Sklonište, Majke, Rupa u Zidu…

„Неговата техника на рап се опишува како совршен flow, исто така и неговите разновидни теми, поврзувајќи се со публиката, носејќи концепт преку серија албуми и добивајќи најмногу пофалби за неговата способност да пишува брилијантни текстови“, велат од МКЦ.

Билетите се 300 денари (претпродажба), на билетарница МКЦ или online преку bileti.mkc.mk.