Канадските пасоши откриваат скриени слики под УВ светлина

Канадските пасоши кои се во употреба од средината на 2013 имаат необично својство – навидум обичните страници на патната исправа под ултравиолетова светлина откриваат скриени интересни слики во разни бои.

Сликите, во кои се претставени мотиви од канадската природа и историја, заедно со биометрискиот чип, се оригинален начин за заштита на пасошот, вака дизајниран за да се спречи фалсификување на патната исправа.

Канадските пасош откриваат скриени слики под УВ светлина

pass-3

pass-4

pass-5

pass-6

pass-7