#ИнстаИлустрации – Кристијан Новковски

Кристијан Новковски е креативец кој ги спојува музиката и дигиталната уметност во своето творештво. Него го знаеме како тапанар на групите „Светлост“, „Палиндром“ и „The Local Blue“, но и како артист кој изработува постери и колажи.

„Љубовта кон музиката е многу одамна, а усовршувањето е секојдневно“, вели тој за Радио МОФ.

Истото важи и за графичкиот дизајн, за што решил да се дообразува во Едукативниот центар – Семос.

Инспирацијата, пак, вели тој, најмногу доаѓа од музика и филмови, но и од профилите на @trashriot@igor_kalc@statusserigraph@dabulgadesign@diogomssoares@suicidegirls.

Новковски e уште еден илустратор кој се приклучува на нашата иницијатива #ИнстаИлустрации. Во продолжение, погледнете дел од неговите илустрации:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristijan Novkovski (@kitchcooock) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristijan Novkovski (@kitchcooock) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristijan Novkovski (@kitchcooock) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristijan Novkovski (@kitchcooock) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristijan Novkovski (@kitchcooock) on