[Инфографик] Спортските фанови и социјалните мрежи

Fan-Социјалните медиуми играат се поголема улога во животот на спортските фанови низ целиот свет. YouTube е непресушен извор на видеа, Твитер е огромна мрежа за вести, а Фејсбук е место за неврзан разговор со пријателите.

Но, надвор од шпекулациите, може да биде тешко да се анализирам колку многу фанови ги користат мрежите и каде се најголемите можности за пазарот.Catalyst PR, неодамна купена од страна на спортскиот маркетинг гигант IMG, е последниот кој се обиде да ги стави во инфоррафик спортските фанови и нивната онлајн дружба, како и тоа како може преку мрежите да се допре до вљубениците во спортот, пренесе Mashable.

Fan-Engagement-_Infograph_FinalVersion