[Инфографик] Моќта на визуелната комуникација

Визуелната комуникација, иако отсекогаш важна, го освојува светот посебно силно во денешната, информатичка ера. Причината поради која визуелниот начин на размена на информациите е толку успешен се наоѓа во самите нас – човечкиот мозок подобро ја прима и разбира визуелната комуникација, отколку текстот.

visual