[Инфографик] Историјата на рок музиката

Во изинатите седум децении, рок музиката претрпе драстични промени. Од експлозијата на мега-ѕвездите како Elvis Presley во 50-те години на 20-от век, до металците од 80-те и гранџерите во 90-те години, рокот постојано ги дефинира и обликува културните движења во модерната музика.

Овој инфографик на духовит начин ја претставува динамичната и богата историја на овој музички правец и стереотипите кои се врзуваат за него:

[Инфографик] Историјата на рок музиката