[Инфографик] Еволуцијата на корпоративните логоа

Една од најважните работи за градење на еден бренд е корпоративното лого. Низ децениите, познатите брендови ги менуваат логоата, а тие еволуираат согласно со барањата на пазарот. Овој инфографик покажува како логоата се менувале во изминатите 100 години.

[Инфографик] Еволуцијата на корпоративните логоа

 

[Инфографик] Еволуцијата на корпоративните логоа