[Инфографик] Актуелни факти за интернетот

Со 2.4 милијарди корисници во моментов низ светот, интернетот расте со зачудувачки висока стапка. Сепак, оваа бројка може да се погледне и од друга перспектива – во 2015-та година, ниту половина од светската популација не може да си ја дозволи оваа придобивка на современиот свет, поради сиромаштија и недостиг од пристап кон техмологијата.

Интернетот еволуира многу брзо, а бројките од крајот на 2014-тата откриваат многу за неговото влијание врз модерниот начин на живот:

[Инфографик] Актуелни факти за интернетот