„Хипстерската“ фризура на Ким Јонг Ун задолжителна за студентите во Северна Кореја

Сите зтуденти во Северна Кореја мора задолжително мора да носат иста фризура како нивниот водач Ким Јонг Ун, објави  БиБиСи, а пренесе Тајм. Новите правила биле воведени пред две седмици во Пјонгјанг, по што започнале да важат во целата држава.

„Хипстерската“ фризура на Ким Јонг Ун задолжителна за студентите во Северна Кореја

„Фризурата на нашиот водач е многу посебна и нема да им прилега на сите, бидејќи сите мажи имаат различен облик на лицето и главата“, вели неименуван извор за радиото „Слободна Азија“.

Сепак се смета дека фризурата на Ким Јон Ун во Северна Кореја не е многу популарна во земјата каде што слободниот стил на потшишување е строго забранет, а жителите можат да бираат меѓу 18 различни фризури за жени и 10 за мажи.

„Хипстерската“ фризура на Ким Јонг Ун задолжителна за студентите во Северна Кореја

„Хипстерската“ фризура на Ким Јонг Ун задолжителна за студентите во Северна Кореја