[Галерија] Скопје креатива понуди 5 дневна поинаква приказна

Отворањето на есенската културна сезона се случи преку 60 активности кои беа дел од Скопје креатива 2015 – Фестивалот за креативни индустрии.

Во текот на изминатите 5 фестивалски денови под мотото „Скопје – мојот град!“ се одржаа изложби, презентации, предавања, работилници, панел дискусии поделени во категориите – моден, графички и индустриски дизајн, мултимедии и перформанси во јавен простор.

Посетителите имаа можност да учествуваат на серијата презентации.

Во продолжение погледнете ја галеријата од настанот: