[Галерија] Застрашувачки фотографии од врвот на облакодерите

Некои луѓе како да сакаат да живеат на работ – буквално. Модерните, лесни камери и силната потреба за  авантура (понекогаш и нелегално) го направи урбаното истражување искуство за кое повеќето луѓе дури и се плашат дури и да сонуваат.

13

Трендот наречен „Rooftopping“( На врвот на кровот) , донесе илјадници фотографии од лица кои се качуваат на врвот на највисоките облакодери во светот и фотографираат оттаму.

Порталот „Mashable“ направи селекција од ваквите фотографии:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12