[Галерија] Урбани фотографии на годината

Натпреварот CBRE Urban Photographer of the Year се одржува деветта година по ред, а на годинешниот конкурс пристигнале 21.000 дела од 113 земји. Еве ги победничките фотографии, кои нудат извонреден приказ во урбаниот живот насекаде низ светот:

ur-1

ur-10

ur-11

ur-12

ur-13

ur-14

ur-2

ur-3

ur-4

Севкупен победник на натпреварот е Oscar Rialubin од Филипините, со оваа фотографија со наслов „Киклоп“, на која е саатчија од Доха Катар.

ur-5

ur-6

 

ur-8

ur-9