[Галерија] Убавината зад малите тетоважи

Малите тетоважи во кои може да се кријат големи приказни беа инспирација за фотографот Остин Тот (Austin Tott) . Тој во својата серија фотографии „Tiny Tattoos” ја препознава убавината на малите тетоважи поставени на внатрешната страна на зглобот на дланките.

[Галерија] Убавината што се крие во малите тетоважи

За приказната да биде целосна, тој создава концептуална фотографија со соодветна позадина. Тот за порталот Mashable вели дека во оваа серија не се крие „големо, длабоко значење“ туку станува збор за нешто едноставно, забавно и интересно.

2

3

6

5

4

7

8

Повеќе од работата на овој фотограф може да се погледне на Flickr.