[Галерија] Цинизам и креативност – неважечки гласачки ливчиња во Србија

Неважечките гласачки ливчиња често привлекуваат најголемо внимание по изборите, а овој пат граѓаните на Србија, наместо за некој од изборната листа, имаа можност да гласаат за своите омилени фудбалски клубови, Јутјуб ѕвезди и разни симпатии.

Иако ваквиот цинизам често е популарен и наидува на поздрав, особено меѓу помладата популација, логично е да се постави прашањето: како оние кои „гласаат“ на овој начин сметаат дека ќе променат нешто во земјата во која живеат?

Подолу може да ги погледнете неважечките гласачки ливчиња од Србија:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Извор: eizbori.com/Okno