[Галерија] Стара катедрала трансформирана во прекрасна книжарница

За многумина читањето книги може да биде „религиозно“ искуство, но новата книжарница во Холандија, оваа претпоставка ја носи на едно повисоко ниво.

Архитектите од BK. Architecten, добија задача да трансформираат катедрала од 15 век во модерена книжарница, но со дополнителни 700 квадратни метри оставени за шопинг центар.

Архитектите имаа тешка задача. Ним им било наложено прозорците, насликаните ѕидови и сводови да ги зачуваат во првобитната состојба и покрај реновирањето на објектот.

Задачата се чини е успешно завршена, а низ фотографиите во продолжение, погледнете како сега изгледа холандската катедралата од 15 век.

[Галерија] Старата катедрала се трансформираше во прекрасна книжарница

church-2

[Галерија] Старата катедрала се трансформираше во прекрасна книжарница

[Галерија] Старата катедрала се трансформираше во прекрасна книжарница

[Галерија] Старата катедрала се трансформираше во прекрасна книжарница

[Галерија] Старата катедрала се трансформираше во прекрасна книжарница

[Галерија] Старата катедрала се трансформираше во прекрасна книжарница