Сочи -град на духови еден месец по олимпијадата

Празните улици и напуштените објекти, дел од нив се уште недоизградени е сликата од Сочи, градот домаќин на Зимските олимписки игри само неколку седмици по нивното завршување.

Александар Валов, руски репортер за блогот BlogSochi, направи низа фотографии од  градот за кој се најавуваше дека ќе остане атрактивна туристичка дестинација во текот на целата година и покрај завршувањето на ЗОИ.

Иако за целиот проект беа потрошени над 5о милијарди долари, Валов олимпиското село го нарекува „Мртов град“. Погледнете ја галеријата во продолжение:

[Галерија] Сочи -град на духови еден месец по олимпијадата

3

[Галерија] Сочи -град на духови еден месец по олимпијадата

[Галерија] Сочи -град на духови еден месец по олимпијадата

[Галерија] Сочи -град на духови еден месец по олимпијадата

8

9

10

12

13