[Галерија] Слобода на изразување преку слоганот „raise your finger“

Членовите на Медиа/арт клубот на Младински образовен форум од Тетово ја реализираа работилницата за слобода на изразување. Целта на работилницата е да се прикаже слободата на изразување преку слоганот „raise your finger“.

Идејата за оваа акција потекнува од кинескиот артист и политички активист Ai Weiwei. Членовите на клубот преку фотографии, посочуваа што им се допаѓа, а што не им се допаѓа во нивниот град.

Во прилог се дел од фотографиите.

[Галерија] Слобода на изразување изразена преку слоганот „raise your finger“

[Галерија] Слобода на изразување изразена преку слоганот „raise your finger“

[Галерија] Слобода на изразување изразена преку слоганот „raise your finger“

IMG_20140201_161840

IMG_20140201_162609

IMG_20140201_162355

IMG_20140201_162313

IMG_20140201_162035

20140201_162616

20140201_163131 (2)

X

Katja 4

Katja 1 2

[Галерија] Слобода на изразување изразена преку слоганот „raise your finger“

Бобан Костадиновски