[Галерија] Силата на природата во скулптурите на италијански уметник

По сведоштвото на уништувањето предизвикано од ураганите во Тајланд, во јужниот дел на САД и во целиот свет, италијански скулптор Lorenzo Quinn го започна создавање на серија скулптури под наслов „Сила на природата”. Направени од бронза, нерѓосувачки челик и алуминиум, скулптурите, полни со енергија, ја отсликуваат циклусите во природата. Моќните слики се потсетник за моќта на природата и она што авторот го опишува како наше „лажно чувство на безбедност” кон неа.