[Галерија] „Overview“ – книга со фотографии од Земјата направени од вселената

„Overview“ ефектот е трансформативно искуство кое астронаутите го чувствуваат откако ќе ја видат Земјата од вселената и човековото влијание на неа. Фотографиите од новата книга „Overview: A New Perspective“ на фотографот Бенџамин Грант ја прикажуват убавината и ранливоста на нашата планета и нејзините природни ресурси.