[Галерија] Од обична жица до прекрасни скулптури на разгранети дрвја

Уметникот Clive Madison со  помош на обична жица прави несекојдневни скулптури на дрвја чии гранки и лисја израснуваат од дрвена основа. Секое парче се прави рачно, без употреба на лепаци или лемење, туку уметникот „едноставно“ ги плете нишките од жицата кои почнуваат во основата  за да ги разграни на врвот. Погледнете дел од неговите последни дела инаку достапни во „Lee Champman Gallery“.

1

2

3

4

5

6

Извор: Colossal