[Галерија] Најдобрите фотографии од Светскиот натпревар на Сони за 2017

Сони ги објави финалистите на својот натпревар за Најдобра светска фотографија. Издвоени се најдобрите фотографии, не само од професионалци, туку и од аматери.

Ова е десетти по ред ваков натпревар на Сони. Минатата година успеа да сруши рекорд според бројот на добиени фотографии – од 183 држави во светот, биде добиени вкупно 227596 слики. Од нив, биле избрани пријавите на фотографи од 49 земји.

Победничките фотографии ќе бидат објавени на 20 април. Добитникот на главната награда, Фотограф на годината, ќе добие парична награда од 25000 долари, како и фотографска опрема од Сони.

Бери Твид-Рајкрофт, Велика Британија, аматер, категорија архитектура

Масајасу Сакума, Јапонија, аматер, категорија природа

Роб Вилсон, Канада, аматер, категорија патување

Андреас Хемб, Шведска, аматер, категорија дивина

Франческо Русо, Италија, аматер, категорија природа

Жу Џианџинг, Кина, аматер, категорија патување

Кристијан Визл, Мексико, професионалец, категорија природен свет

Мениконзи Алесандра, Швајцарија, аматер, категорија дивина

Луо Пин Џи, Кина, професионалец, категорија спорт

Ларс Сиварс, Шведска, аматер, категорија архитектура

Еуген Кициос, Холандија, аматер, категорија дивина

Еуген Кициос, Холандија, аматер, категорија дивина

Најџел Ходсон, Велика Британија, аматер, категорија дивина

Александар Виноградов, Русија, аматер, категорија портрети

Ејми Витал, Велика Британија, професионалец, категорија природа

Дина Алфаси, Израел, аматер, категорија улична фотографија

Том Џакоби, Германија, професионалец, пејзаж

Хироши Танита, Јапонија, аматер, категорија природа

Стејси Ангиано Кејн, САД, аматер, категорија движење

Џорџ Маер, Русија, професионалец, категорија портрети