[Галерија] Минималистички аквариуми исполнети со 3Д печатена флора

Дизајнерката и основач на Институтот „Мисава дизајн“ Харука Мисава, направи серија на минималистички авариуми кои вклучуваат 3Д принтанти предмети инспирирани од подводниот растителен свет. Овие дела се имитација на корали и друга водена флора која малите риби ја користат за криење, а сепак, сите се произведени дигитално. Објектите обично можe да се распаѓаат поради својата тежина, но поради нивната подводна локација служат како декор на домовите на рибите.