[Галерија] Мало студио се претвора во магичен свет без Photoshop

Корејската уметница Џи Јанг Ли, е жив доказ дека не е потребен Photoshop или големо студиото простор да се создадат неверојатни надреални слики.

Таа ги создава сите овие сцени сама, во една соба со димензии 3,6 x 4,1 x 2,4 метри, а потоа се „внесува“ себеси во сликите.

Некои од овие автопортрети ги претставуваат нејзини искуства, соништа и сеќавања, додека други ги претставуваат традиционалните корејски народни приказни и легенди.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

13

14

15

16Извор