[Галерија] Креативни оптички илузии

Визионерскиот канадски уметник Роб Гонзалвес е познат по создавањето слики, каде што луѓето или предметите во нив одеднаш исчезнуваат еден во друг, со што ефикасно играат трикови со умот на гледачот.

Прекрасните слики и техниката која се гледа во секоја слика, како и ефектот што е сличен на оптичка илузија, му дава на уметникот единствена можност да прикаже повеќе поврзани приказни во една рамка.

Во продолжение погледнете ја галеријата со креативни оптички илузии.

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

[Галерија] Креативни оптички илузии

Сите илустрации погледнете ги на следниот линк.

Извор: themindunleashed.org