[Галерија] Карикатури на славните со нивните помлади верзии

Колумбискиот уметник  Fulvio Obregon во својата нова колекција со карикатури „Јас и моето друго јас“, ги претставува славните како што изгледаат денес, нацртани до нивните помлади верзии. Тие носат маици со слоган кој ги посочува или ги исмејува нивните достигнувања во животот.

Инспирација за цртежите била реклама во која жена стоела покрај својата млада верзија. Делата на Obregon најчесто содржат саркастични и бизарни елементи. Ова се дел од неговите најнови карикатури: