[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

Светскиот технолошки гигант Sony и годинава го распиша конкурсот за најдобра фотографија, на натпреварот  Sony World Photography Awards. На овој натпревар, во одвоени категории, учествуваат професионалци, рекреативни фотографи, млади, како и фотографи кои сликаат со своите мобилни телефони.

Годинава се пријавени 171.000 фотографии од 171 земја, а победниците ќе бидат прогласени на 23 април. Еве избор на фотографии од годинешниот натпревар кои оставаат впечаток:

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија

[Галерија] Избор од натпреварот на Sony за најдобра фотографија