[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

Фотографијата е единствен начин за документирање на историјата, кој овозможува засекогаш да се „замрзнат“ ситуации и важни настани. Ова уште една галерија од фотографии од историјата, со кои се овековечени впечатливи моменти.

1938 – Англија, жена со бебешка количка отпорна на напад со гас 

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1885 – oтпакување на главата на Статуата на слободата

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1956 – користење на животни во медицинска терапија

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1923 – тестирање на непробојни елеци

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1916 – Чарли Чаплин на 27 години

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1924 – циркуски нилски коњ влече двоколка

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1901 – Ени Едисон Тејлор, првата жена што преживеала пад по Нијагарините водопади во буре

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1991 – 106-годишна ерменска жена го брани својот дом

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1961 – кафетерија за вработените во „Дизниленд“

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1943 – реклама за лекот против маларија атабрин во Папуа Нова Гвинеја

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1944 – војник дели банана со коза за време на битката за Саипан во Втората светска војна

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1940 – девојче седи пред својата урната куќа во бомбардираниотЛондон

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1965 – непознат американски војник во Виетнам

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1949 – апарат за крема за сончање

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1960 – Мартин Лутер Кинг отстранува запален крст од својот двор со својот син

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1964 – сопственик на хотел истура киселина во базен во кој се бањаат афроамериканци

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1948 – жена во Чикаго си ги продава четирите деца

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1944 – дете во Австрија добива нови чевли

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1963 – последните затвореници го напуштаат Алкатраз

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1961 – шимпанзо позира по успешна мисија во вселената

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1929 – истурање на нелегален алкохол во Детроит, за време на прохибицијата

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

1967 – првото утро откако во Шведска било одлучено да се вози по десна, наместо по лева страна на патиштата

[Галерија] Интересни историски фотографии [2]

Погледнете ја и првата галерија на вакви фотографии која ја објавивме.

Извор