[Галерија] Имињата на познатите бендови на минималистички постери

Мадридската компанија за графички дизајн Tata&Friends осозна дека голем број од познатите бендови имаат смешни имиња.

Поради тоа, за последниот проект насловен Rock Band Icons, направи мала шега со новиот концепт минималистички постери на кои се прикажани имињата на бендовите и нивното значење.

Резултатот е мошне забавен, а целиот сет постери наскоро ќе се најде на продажба . Погледнете дел од овие „ремек дела“ на Tata&Friends.

RBI_smashing_pumpkins_01

RBI_red_hot-chili_peppers_01

RBI_stonetemplepilots_02

RBI_Radiohead_01

RBI_QUEEN_01

RBI_Pearl_jam_01

RBI_sex_pistolsn_01

RBI_guns_roses_01

RBI_blind_melon_011RBI_alice_in_chains_01

RBI_the_who_01

RBI_iron_wine_01