[Галерија] „Гиф“ уметност

Дали и „гифовите“ можат да бидат уметност? Веројатно да, според берлинската илустраторка Daryl Alexsy, којa инспирацијата ја наоѓа во архитектурата и оригамито, создавајќи минималистички „гифови“. Таа се предизвикува себеси да создава нова креации секој ден, претставувајќи широк спектар на теми: од замислени вонземјани, до нејзините омилени згради во Берлин.

Погледнете дел од креациите на Alexsy:

1

2

3

4

5

6

7

8

Извор: Mashable