[Галерија] Германски пензионери во сцени од познати филмови

Домот за стари лица Contilia од Германија ја започна 2014 со стил. Пензионерите учествуваа во изработка на календар во кој тие позираат во сцени од познати филмови. Вкупно 5000 примероци од календарот биле испечатени. Најстариот учесник има 98 години, а тој е сликан во сцена од филмот „Голи во седло“.

“The Blues Brothers” Margarete Schmidt (r.), 77, и Lothar Wischnewski 76

“Titanic” Erna Rütt, 86,и Alfred Kelbch, 81

“James Bond, 007”, Wilhelm Buiting, 89

ret2

„Појадок во Тифани“ Marianne Brunsbach, 86

„Роки“, Erwin J. von der Heiden, 80

The Seven Year Itch Ingeborg Giolbass, 84, und Erich Endlein, 88

“The Seven Year Itch”
Ingeborg Giolbass, 84, и Erich Endlein, 88

“Кабаре” Martha Bajohr, 77

“Saturday Night Fever” Irmgard Alt, 79, и Siegfried Gallasch, 87

“Dirty Dancing”
Johann Liedtke,92 и Marianne Pape, 79

[Галерија] Германски пензионери во сцени од познати филмови

“Easy Rider”, Walter Loeser (l.), 98, und Kurt Neuhaus, 90

Извор