[Галерија] Фотографии од наврнати улици кои изгледаат како слики со масло на платно

Фотографот Едуард Гордеев овековечува сцени од врнежливиот Санкт Петерсбург.

Капките дожд ги „размачкуваат“ боите и ја прекршуваат светлината, поради што фотографиите изгледаат како импресионистички слики со техника масло на платно.

Иако овој фото-серијал содржи најмногу фотографии од Санкт Петерсбург и неговите познати споменици и карактеристични градби, може да се видат и прекрасни пејсажи од Лисабон.

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-2

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-3

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-9

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-14

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-16

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-17

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-20

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-22

rain-street-photography-glass-raindrops-oil-paintings-eduard-gordeev-30

Извор: Bored Panda