[Галерија] Дваесет и четири часа во една слика

Stephen Wilkes фотографира локации и глетки од повеќе агли и во различни временски периоди, потоа ги спојува различните моменти и светлина во една фотографија.

После 24 часа фотографирање и повеќе од 1500 фотографии, ги одбрал најдобрите моменти од денот и ноќта.

„Користејќи го времето како водач, сите овие моменти ги споив неприметно во една фотографија, визуализирајќи го нашето свесно патување низ ввремето“, вели тој.

Извор: Bored Panda