[Галерија] Берлинскиот ѕид пред 25 години и денес

Во ноември 1989, фотографот Матијаш Лидек успеал да ги документира првите празнини во Берлинскиот ѕид што од 1961 до 1989 година ја делеше денешна Германија на Источна и Западна. Преку неговите фотографии може да се види промената на градот која се случи по падот на Ѕидот.

Погледнете ја галеријата која ги прикажува местата каде минувал Берлинскиот ѕид пред 25 години, и истиот простор денес.

Галерија: Ретроспектива на Берлинскиот ѕид пред 25 години и денес 1

2-1 2

Галерија: Ретроспектива на Берлинскиот ѕид пред 25 години и денес 13-1

3 3-1

44-1

55-1

 

Извор: Faz.net