Функционални парчиња мебел направени од паднати гранки

Уметникот и дизајнер Sebastian Errazuriz сака природните форми да го диктираат неговиот дизајн на мебел. Тој прави полици кои се претопуваат во структурите на дрвото што е инспирирација за неговата работа.

Неговите дизајни на полица за книги или масички, ја воодушевија јавноста, бидејќи тој го задржува обликот на дрвото како фокусна точка, ставајќи само тенок дел од стакло за да го направи мебелот функционален.

Дрвјата кои тој ги користи се од шумите во Јужна Америка, поточно нивните паднати гранки. Иако неговиот мебел е минималистички , тој се труди да вметне и малку апсурдност.

„Важно ми е проектот да сорджи мал пресврт”, вели дизајнерот, „затоа што во крајна линија сакате луѓето да го видат она што е очигледно, на поинаков начин.“

11

10

9

8

7
2

4

5

6