[Фото] Протести низ Македонија – Струмица и Велес

Паролите „Оставка“ и „Нема правда, нема мир“ се скандираат истовремено во неколку градови низ Македонија, меѓу кои и Велес и Струмица.Граѓаните бараат оставка од претседателот на РМ Ѓорѓе Иванов, укинување на аболицијата , но и одложување на изборите најавени за 5 јуни, се додека не се создадат услови за органиазирање фер и демократски процес.

Велес

Струмица


13015368_10209532266091828_807384194307848688_n

Протести истовремено се најавени во десетина градови низ земјава.