[Фото] Позитивни реакции за екипата на „Врба“ по светската премиера во Рим

Синоќа, во склоп на програмата на Филмскиот фестивал во Рим се случи гала светската премиера на филмот „Врба“ во режија на Милчо Манчевски. По проекцијата, екипата доби огромен аплауз и позитивни реакции од публиката.

Предводени од режисерот, трите актерки Сара Климоска, Наталија Теодосиева и Камка Тоциновски поминаа на црвениот килим во Аудиториумот Парко дела Музика. Покрај нив, на фестивалот присуствуваа и продуцентот Јане Ќортошев, директорот на Агенција за филм Горјан Тозија, Министерот за култура Хусни Исмаили и Магдалена Димова, вршител на должност при Амбасадата на Македонија во Рим.

Денеска и утре следуваат уште две фестивалски проекции, а наскоро филмот ќе има македонска премиера, по што ќе биде на редовниот репертоар во скопските киносали.