[Фото] Нови протести против екстерното тестирање во Тетово

Нов протест против екстерното оценување во средните училишта, на кој учествуваа неколку стотици ученици, се случи претпладнево во Тетово. За утре (24 мај) неофицијално е закажан голем протест во Скопје, на кој ќе учествуваат ученици од повеќе градови во земјава. Средношколците, кои велат дека самите се организираат, се жалат дека тестирањето им предизвикува стрес, како и дека не ја гледаат користа од него.

[Фото] Нови протести против екстерното тестирање во Тетово

[Фото] Нови протести против екстерното тестирање во Тетово

[Фото] Нови протести против екстерното тестирање во Тетово

[Фото] Нови протести против екстерното тестирање во Тетово

 

Фото: Бобан Костадиновски