[Фото] Микроби изработени рачно и ласерски од хартија

Уметникот Роган Браун неодамна го заврши своето ново дело насловено „Магичен круг“, за чија изработка користел хартија како материјал, со цел да прикаже на креативен начин разни микроорганизми. Колекцијата од овие дела изработени рачно и ласерски се инспирирани од мовот на дрвјата, бактериите, коралите. Во продолжение, дел од неговата уметност од хартија.